Vissza a főoldalra

Bemutatkozás

Az ELEKTRO-WASTE Nonprofit Közhasznú Kft., mint elektronikai hulladék hasznosítást koordináló nonprofit közhasznú Kft. 2003. október 9-én alakult meg 11 alapító taggal ELEKTRO-WASTE Kht. néven.

Az ELEKTRO-WASTE Nonprofit Közhasznú Kft. fő tevékenysége az e-hulladék begyűjtésének, hasznosításának, ártalmatlanításának országos szintű koordinálása, amely által az elektromos és elektronikai berendezéseket gyártó, forgalmazó cégektől (továbbiakban Kötelezettek) átvállalt jogszabályi kötelezettségeket teljesítjük.

Az ELEKTRO-WASTE Nonprofit Közhasznú Kft-t az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (továbbiakban Főfelügyelőség) első alkalommal a 3/2005. EK nyilvántartási számon, mint Koordináló Szervezetet 2005 februárjában nyilvántartásba vette, majd a nyilvántartást a 14/296-3/2012. számú határozatában 2016. december 31-ig meghosszabbította.

 A határozatnak megfelelően biztosítani tudjuk a 264/2004. Kormányrendelet szerinti, az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak kezelésére vonatkozó előírások teljesítését.

A felmerülő kérdések megoldásában ügyfélszolgálatunk segítséget nyújt a szerződött partnereinknek, hírleveleinkben folyamatosan tájékoztatást adunk a jogszabályi és egyéb változásokról. Az ELEKTRO-WASTE Nonprofit Közhasznú Kft-vel szerződést kötött Kötelezettek száma 2011-ben meghaladta a 200-at. Társaságunknak 2009-ben 4 500 t e-hulladék begyűjtéséről, hasznosításáról és ártalmatlanításáról gondoskodott.


Az ELEKTRO-WASTE Nonprofit Közhasznú Kft. rendelkezik mindazon tudással és kapacitással, amellyel képes teljesíteni az átvállalt feladatokat. A tagjaink között a Kötelezetteken kívül az e-hulladék Begyűjtők és Kezelők is megtalálhatóak. Az e- hulladék visszagyűjtése, szakszerű kezelése korszerű és ellenőrzött technológiák mellett történik, ezáltal biztosítjuk a Kötelezettekre háruló átvállalt feladatok maradéktalan teljesítését. Hulladékkezelő és Begyűjtő partnereink tevékenységüket országos szinten, több éve tartó együttműködés keretében, magas szakmai színvonalon végzik.

 

Az ELEKTRO-WASTE Nonprofit Közhasznú Kft. szabvány szerint tanúsított minőségirányítási rendszert működtet:

Tanúsítvány (magyar változat)
Certificate (English version)

Munkatársaink elhivatottak a környezet védelme iránt és ez minőségpolitikánk alapja, melyre a szervezet minden tevékenysége épül.

A Kötelezettek és a Hulladékkezelő partnerek a 2008. évtől negyedéves adatszolgáltatásukat egy felhasználóbarát szoftveren keresztül adhatják le.